INGREDIENTE (5-6 portii)

Pentru blat:
3 cartofi
3 linguri de făină alba de grau
2 ouă
1 lingură mascarpone
1 cățel de usturoi
rozmarin
piper

Pentru umplutură:
6-7 florete de broccoli
1 ceapă
5-6 bulgărași de spanac congelat
3 ouă
2 linguri mascarpone
pătrunjel
piper

MOD DE PREPARARE

Blatul:
Am dat pe răzătoarea mare cartofii, și pe cea fină usturoiul. Am scurs bine cartofii, pe urmă i-am amestecat cu ouă, mascarpone, făină. Am adăugat un praf de piper și puțin rozmarin.

Am uns tava de tarta cu unt si am dat blatul de cartofi la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, cuptor preincalzit.


Umplutura:
Am pregătit la abur ceapa și broccoli.

În ultimele 5 minute, am adăugat în steamer și spanacul pentru a se dezgheța.

Am tocat floretele de broccoli și ceapa, le-am adăugat peste blat. Am pus din loc în loc spanac.

Am bătut ouăle cu mascarpone, puțin piper și pătrunjel și le-am turnat peste legume.

Am introdus din nou tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Alte precizari
*Puteți înlocui mascarpone cu smântână.
*Pentru un plus de gust, puteți presăra peste plăcintă fulgi de drojdie inactivă.