INGREDIENTE
100g unt
200g faina
4-5 linguri apa rece
200g ficat
2 cepe mici
2 linguri pasta de rosii
1 rosie
1 ardei gras galben
patrunjel verde


MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul la temperatura camerei cu faina pana am obtinut un amestec nisipos; am pus apa si am omogenizat aluatul, apoi l-am pus la frigider timp de 1 ora.
Am fiert ficatul in apa.
Am taiat ceapa solzisori si am inabusit-o in apa, apoi am adaugat pasta de rosii si am lasat sa fiarba putin.
Am intins aluatul in tava de tarta, am intepat cu furculita si am dat la cuptor pentru 20 minute.
Am facut umplutura: am amestecat ficatul cu ceapa si am pasat cu blenderul, am adaugat patrunjelul tocat.
Am scos aluatul din cuptor, am pus umplutura deasupra si felii de rosie si ardei gras, apoi am dat din nou la cuptor pentru 25-30 minute.