Combinatia de ciuperci, ceapa si branza mereu am considerat-o una delicioasa.
Si cum am devenit fan tarte, am zis sa incerc ceva ce nu am mai pregatit.

INGREDIENTE ALUAT
1 ou
100 gr unt
200 gr faina integrala ( puteti inlocui)
1 lingura ulei de masline


INGREDIENTE UMPLUTURA
250 gr riccota
2 ou
2 cepe rosii
500 gr ciuperci
2 linguri ulei de masline
condimente pentru gust

MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu untul si oul ( la temperatura camerei ambele) si uleiul de masline.
Obligatoriu toate in acelasi timp.
Bagati in frigider „bila” formata 45-60 minute.
Separat am curatat ciupercile si ceapa si le-am taiat marunt.
Le-am pus intr-o tigaie impreuna cu uleiul si 2 linguri de apa, si acoperite cu capac le-am lasat sa se gateasca la foc mic, amestecand usor.
Ciupercile isi lasa oricum suc propriu si practic ele se inabusa in zeama formata.
sunt gata cand s-a evaporat aceasta.
Dupa ce s-a scurs timpul modelati aluatul in forma.
Eu prefer yena, si sa modelez direct aluatul in vas.
Am amestecat compozitia din tigaie cu branza si oualele batute bine.
Am turnat in cosuletul de aluat si am nivelel compozitia.
Eu am ales sa decorez cu fasii de ceapa rosie.
Am bagat vasul la 185gr, preincalzit, pana s-a legat frumos compozitia si s-a rumenit usor.
Circa 40 minute.
Verificati dupa 30 minute, deoarece timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor.
Ea se taie foarte bine, dupa ce s-a racit complet…eu nu prea am avut rabdare…
Pofta buna!