Combinatia de ciuperci, ceapa si branza mereu am considerat-o una delicioasa.
Si cum am devenit fan tarte, am zis sa incerc ceva ce nu am mai pregatit.

INGREDIENTE ALUAT (4-5 portii)
1 ou
100 g unt
200 g faina integrala ( puteti inlocui)
1 lingura ulei de masline

INGREDIENTE UMPLUTURA
250 g ricotta sau branza de vaci mai uscata
2 ou
2 cepe rosii
500 g ciuperci
2 linguri ulei de masline
condimente pentru gust

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu untul si oul ( la temperatura camerei ambele) si uleiul de masline.

Obligatoriu toate in acelasi timp.

Bagati in frigider „bila” formata 45-60 minute.

Separat am curatat ciupercile si ceapa si le-am taiat marunt.

Le-am pus intr-o tigaie impreuna cu uleiul si 2 linguri de apa, si acoperite cu capac le-am lasat sa se gateasca la foc mic, amestecand usor.
Ciupercile isi lasa oricum suc propriu si practic ele se inabusa in zeama formata, sunt gata cand s-a evaporat aceasta.

Dupa ce s-a scurs timpul modelati aluatul in forma.

Eu prefer yena, si sa modelez direct aluatul in vas.

Am amestecat compozitia din tigaie cu branza si ouale batute bine.

Am turnat in cosuletul de aluat si am nivelat compozitia.

Eu am ales sa decorez cu fasii de ceapa rosie.

Am bagat vasul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute, pana s-a rumenit.

Ea se taie foarte bine, dupa ce s-a racit complet…eu nu prea am avut rabdare…

Pofta buna!