INGREDIENTE

blat:
150 g faina alba de grau
90 g unt cu 65% grasime
2 linguri jumatate lapte rece

Umplutura:
1 ou
2 galbenusuri
2 linguri carob
30 g faina alba de grau
25 g unt cu 65% grasime
80ml lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingurita pudra vanilie
zahar dupa preferinta

MOD DE PREPARARE

Blat: razuim untul si il punem peste faina, apoi il incorporam cu degetele. Adaugam laptele rece si formam un aluat pe care il dam la congelator pentru 15 minute. Scoatem aluatul si il intindem sub forma rotunda. Punem foaia de aluat in tava si indepartam excesul de pe margini (Cat ne ocupam de umplutura pune tava cu foaia de tarta la rece),

Umplutura: Topim untul in lapte la foc mic si il lasam la racit 3 minute. Amestecam faina cu zaharul, pudra de vanilie si carobul. Adaugam oul si galbenusurile pe care le frecam cu o lingurita de ulei de masline. La final adaugam mixul de lapte si unt. Turnam crema obtinuta peste foaia de tarta si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 47 de minute.

Am servit cu fructe!!

Pofta buna!