INGREDIENTE

6 cartofi potriviti

3 oua

200g branza cheddar (sau cascaval, mozzarella fresca, emmental, Grana Padano)

200g smantana (am folosit cu 12% grasime)

 

MOD DE PREPARARE

Am curatat cartofii si i-am pus la fiert taiati in jumatate pe latime (merg si la abur sau copti).


Dupa ce au fost gata, i-am lasat sa se raceasca apoi i-am taiat rondele.

Am pus rondelele  de cartofi, pe fundul unei forma de tarta unsa cu unt, intr-un singur strat si pe margini. Peste cartofi am presarat branza rasa (3/4 din cantitate) apoi ouale batute impreuna cu smantana.

Deasupra am presarat si branza ramasa. Am bagat la cuptor 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatiepentru aproximativ 25 de minute, trebuie sa se rumeneasca frumos.

Delicios!

Pofta buna!

*Pentru copilasii sub 1 an puteti pune mozzarella fresca, cea in zer.