INGREDIENTE
6 cartofi potriviti
3 oua
200g branza cheddar (sau cascaval, mozzarella, emmental, Grana Padano)
200g smantana
MOD DE PREPARARE
Am curatat cartofii si i-am pus la fiert taiati in jumatate (merg si la abur sau copti). Dupa ce au fost gata, i-am lasat sa se raceasca apoi i-am taiat rondele. Am pus rondelele de cartofi pe fundul vasului intr-un singur strat si pe margini. Peste cartofi am presarat branza rasa(3/4 din cantitate) apoi ouale batute impreuna cu smantana. Deasupra am presarat si branza ramasa. Am bagat la cuptor 180 grade C pentru aproximativ 25 de minute. Pofta buna!
Buna ziua! Ati folosit smantana normala sau smantana de gatit? Multumesc
smantana normala. Nu folosesc smantana lichida pentru gatit.
Ce diametru sa aiba vasul si la ce program se coace in Intreb pentru ca la 200 grade in 25 minute nu s-a facut oul…
in reteta am specificat 180 grade C 25 min. Oul nu are cum sa nu fie facut in 25 de minute la 180 grade C. Vasul a fost cat o farfurie intinsa.