INGREDIENTE

2 lingurite unt
4 fire de ceapa verde, extra pentru ornat
2 catei de usturoi
300 g sparanghel
4 oua medii
100 g ricotta
50 mL lapte
50 g parmezan proaspat ras
300 g carne de curcan sau piept de pui

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput punem carnea la fiert (eu am avut medalion de curcan). Am adaugat in apa cimbru, oregano, foi de dafin. O lasam la racit, apoi o tocam grosier sau marunt, dupa preferinte.

Taiem partea lemnoasa a sparanghelului, o dam deoparte, taiem varfurile si le pastram separat. Restul tulpinii il taiem in bucatele de aproximativ 1 cm. Le oparim pentru 2-3 minute pana se inmoaie putin. Le scurgem si le lasam putin la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Ungem cu unt o forma de tarta cu diametrul de 25 cm si adancimea de 3 cm (sau putem folosi o forma de tarta din silicon).

Punem untul la topit intr-o tigaie impreuna cu 2-3 linguri de apa si inabusim ceapa verde impreuna cu usturoiul, tocate marunt, pana se inmoaie putin.


Varfurile sparanghelului le pastram deoparte.

Intre timp, intr-un bol, batem ouale, adaugam ricotta, laptele si 2 treimi din parmezan. Putem asezona dupa gust, cu piper, oregano, cimbru.

Adaugam sparanghelul oparit, carnea de pui si amestecul de ceapa verde si usturoi.

Amestecam usor totul si turnam in tava, distribuind ingredientele in mod egal. Imprastiem varfurile de sparanghel deasupra tartei si le impingem putin in umplutura. Presaram restul de parmezan.

Dam totul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, apoi pornim ventilatorul si lasam tarta pana se rumeneste putin.

Tarta se lasa la racit la temperatura camerei. La servire, putem sa o ornam cu ceapa verde si patrunjel.

Pofta buna!