INGREDIENTE
Blat:
1 ou
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
80 ml ulei
50 ml lapte
2 lg pudra de roscove
1/2 praf de copt bio
300 g faina

Umplutură:
300 g branza de vaci
2 lg pudra de roscove
2 oua
2 lg smantana
cirese

pt.ornat- zahar pudra


MOD DE PREPARARE
Am amestecat oul cu zaharul, uleiul, laptele, pudra de roscove si praful de copt. Apoi treptat am adaugat faina, iar cand devine greu de amestecat,am framantat aluatul pe blatul pudrat cu faina din belsug, pana cand nu se mai lipeste de mana.
Intr-o tava unsa cu unt am pus coca pe care am intins-o mai intai pe o hartie de copt, astfel incat sa fie mai mare decat dimensiunea tavii pentru a putea forma peretele tartei.

Pentru umplutura am amestecat toate ingredientele(branza,ouale,smantana,zaharul, pudra de roscove), apoi am turnat compozitia peste blat si am nivelat-o.
Ciresele spalate si taiate in jumatate (fara samburi) le-am asezat peste umplutura de branza acoperind toata suprafata cremei.

Se da tarta la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Cand am scos-o, am lasat-o la racit apoi am pus-o in frigider la rece.
Pentru servire am pudrat zaharul deasupra.