Ce spuneti de niste tagliatelle absolut delicioase cu dovlecei si ton?

Tonul este un peste de o calitate superioara cu carne rosie si gustoasa, cu putine calorii si cu o textura ferma. De asemenea contine raportul ideal intre acizii grasi omega 3 si omega 6.

Am folosit file de ton de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase si fara piele si cu o glazura de 10%.

INGREDIENTE

220g file de ton de la Edenia
3 dovlecei (marime medie)
1 gogosar sau ardei gras rosu
1 ceapa rosie (sau alba)
3 catei usturoi
250g tagliatelle (sau alte paste la alegere)
aprox 200g rosii cherry (sau 2 rosii normale)
4 linguri ulei de masline
ierburi de Provence (sau alte condimente in functie de preferinte)

MOD DE PREPARARE

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si le lasam intr-o strecuratoare la scurs dupa ce le-am stropit cu putin ulei de masline.

Tonul decongelat in prealabil in frigider il gatim la abur pentru 20 minute apoi il maruntim cu cutitul.

Taiem dovleceii in cubulete, fara sa ii decojim. La fel procedam si cu gogosarul. Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul. Rosiile cherry le taiem in jumatate sau le lasam intregi daca sunt foarte mici. Daca folosim rosii normale, atunci le vom taia in cuburi.


Intr-o cratita punem la inabusit ceapa cu usturoiul si uleiul. La inceput punem putina apa si completam pe masura ce se evapora, pana cand vom vedea ca s-au inmuiat. Adaugam si gogosarul si mai punem putina apa si la fel vom proceda, adaugam cate putina apa pe masura ce se evapora pana cand vom vedea ca gogosarul s-a inmuiat.

Este momentul sa adaugam si dovlecei, sigur, completand cu putina apa. Ei isi vor lasa destul de multa apa, deci vom mai completa cu apa la nevoie, pana vedem ca dovleceii s-au facut cremosi. Adaugam si condimentele impreuna cu rosiile cherry, amestecam si mai lasam aproximativ 3 minute sa se gateasca putin si rosiile. Este necesar ca pe parcursul gatirii legumelor sa amestecam destul de des.

Amestecam legumele cu tonul maruntit si cu pastele si gata masa! Noi am servit la pranz.

Pofta mare! Este delicios!

Pestele Edenia este 100% natural, fara aditivi sau conservanti, fiind filetat si congelat in ziua capturii.

Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.

Congelarea se face rapid, la temperaturi foarte joase, bucata cu bucata, pentru a pastra gustul autentic si textura ferma a fileului de peste.

Congelat proaspat, pestele Edenia isi pastreaza nutrientii, textura si gustul!