INGREDIENTE

1 ceapa
10 cm praz
2 catei de usturoi
2 rondele de morcov si 2 radacina de patrunjel
piept de pui – gramaj adaptat varstei ( eu am pus un cub cat o nuca)
unt (20-30 gr)
o rondea ca un chips cartof dulce
1 lingura rasa faina de orez
2 fire de marar si 3/4 frunze de patrunjel

 

MOD DE PREPARARE

Cartoful si radacinoasele le-am pus cu 150 ml apa la fiert.
Cand s-au fiert puneti intr-un alt vas ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati in doua, prazul taiat rondele si untul la „inabusit” cu 2/3 linguri din supa legumelor.

Amestecati bine pana se topeste untul si turnati faina. Cand se evapora apa si ele sunt legate turnati toata supa fara legume.
Lasati la fiert pana ceapa este perfect gatita, amestecand din cand in cand.

Puteti pune dupa 3-4 minute si cartoful si o rondea de morcov.

Puiul l-am fiert separat.
Cand este gata lasati putin la racit si puneti in blender toata compozitia, precum si verdeata si blenduiti intens.

In functie de bebe puteti pune si carnita sau sa o taiati separat.

Este foarte gustoasa ( este reteta pentru adulti adaptata).

Pofta buna!