INGREDIENTE

2 borcane de compot de visine (de 800 ml)- facut in casa, fara zahar.
1 lingurita pudra de vanilie
1 cana de lapte (aproximativ 70 ml)
Un praf de sare
1 lingura rasa de faina
3 lingurite de zahar
4-5 frunze de menta


MOD DE PREPARARE
Am pus compotul la fiert impreuna cu pudra de vanilie, zaharul, sarea si frunzele de menta (rupte bucatele). Daca nu este suficienta zeama se adauga apa cat sa fie acoperite visinele. Cand a dat in clocot am facut o ingroseala din faina si lapte peste care am adaugat supa fierbinte (3-4 polonice) si am amestecat bine sa nu se branzeasca, dupa care am adaugat incet ingroseala peste supa amestecand incontinuu. Am lasat sa mai fiarba 1-2 minute si gata supa de visine.
Pentru un efect racoritor se serveste rece, direct de la frigider.

Pofta buna.

loading...