INGREDIENTE
4 rosii mari
2 cepe
2 oua
6-7 linguri cu gris-rase
busuioc


MOD DE PREPARARE
Am batut usor ouăle cu furculița si am adaugat grisul in ploaie, amestecând mereu. Am pus găluștele in apa clocotită (focul sa fie mic) cu o lingura umezita in apa rece. Lingura se introduce in apa rece de fiecare data înainte de a lua din compoziție. Am lasat găluștele sa fiarbă 10 minute, timp in care am turnat cate o ceșcuța de apa rece, de 3-4 ori. Am acoperit cu capac.
Am decojit roșiile si le-am taiat bucăți, apoi le-am facut sos cu ajutorul blenderului- acestea au reprezentat 1/3. Am adaugat apa, încă 2/3 si am pus la fiert. Cand supa clocotea, am adaugat ceapa tăiată marunt si am lasat-o sa fiarbă. In ultimele 5 minute am transferat găluștele in supa, am potrivit de gust si am oprit focul.