INGREDIENTE
100 g linte verde
1 morcov
1/2 pastarnac
partea alba de la un praz
1 ardei gras
1/2 dovlecel
bulion de casa vreo 5-6 linguri
3 catei de usturoi
1 lingura ulei de măsline condimente: chimen, turmeric, boia dulce
marar verde

MOD DE PREPARARE
Am lăsat la hidratat lintea peste noapte, apoi am fiert un pic la ea (fierbe mai greu decat cea rosie). Am adaugat legumele radacinoase taiate mai mare, am lăsat vreo 10-15 min, am adaugat ardeiul, bulionul, usturoiul si dovlecelul. Am lăsat la foc mic si cand a fost totul gatit am pus uleiul si condimentele.
Am blenduit tot.
A iesit f buna! Chimenul da un gust extraordinar!
Pofta buna!


Alte precizari
Verificati sa fie suficienta apa, mai bine puneti la inceput mai multa sau nu uitati sa adaugati pe parcurs pentru ca e posibil sa va iasa prea groasa, depinde cum va place.
Cantitatea este pentru trei persoane pentru ca noi iubim lintea.

loading...