INGREDIENTE

Pentru SUPA
1 ceapa tocata marunt
2-3 porumbi de pe care am taiat boabele cu un cuțit ( merge la fel de bine si cu porumb congelat)
1 cartof taiat bucatele
1 lingura buna de unt
cateva boabe de porumb fiert rumenite in tigaie si cateva fasii de sfecla rosie pt decor si putin patrunjel

MOD DE PREPARARE

Am pus untul intr-o oala mica cat se se topească, am adăugat ceapa, boabele de porumb si cartoful, am amestecat cateva minute, fara sa călesc, doar cat sa îmbine toate cu unt, am pus apa asa dupa ochi, nu prea multă , daca mai e nevoie mai adăugați si am lasat sa fiarbă pana s-au înmuiat toate.
Am blendat totul foarte bine apoi am strecurat totul printr-o sita ca sa scap de cojile care au rămas. A ieșit o supa foarte fina si buna. Puteți asezona condimentele care va plac. Eu am lasat-o asa.

Pentru LIPII
Sunt de fapt niste lipii pentru shaorma


550 g făina
250 ml apa fierbinte
100 g unt la temperatura camerei
1 pliculeț praf de copt
felii de mozzarella pt umplutura.

MOD DE PREPARARE

Se pune făina si praful de copt intr-un bol, se încorporează untul cu degetele pana devine ca nisipul, apoi se toarnă apa fierbinte, se amesteca cu o lingura, apoi cu mana pana se încorporează totul. Se pune coca pe blat si se frământa cateva minute pana devine neteda. Se acoperă cu o folie sau cu o punga si de lasa la odihnit pe blatul de lucru circa 30 de minute.
Se ia cate apoi cate o bucățică si se întinde foarte subțire intr-o forma cat mai rotundă si mare cam cat o tigaie. Daca nu va descurcați, puteți decupa apoi cu ajutorul unei farfurii rotunde si in felul aceata toate lipiile vor fi același forma si marime.
Se coc pe o tigaie antiaderenta si se intorc o data la cateva secunde pana capătă putina culoare. O sa faca bășici si asa știți ca e timpul sa întoarceți lipia, apoi ea se va umfla usor.
Eu le-am facut cu o zi inainte si le-am băgat la frigider intr-o punga. Le-am scos afara cu putin timp inainte si ele au devenit iar moi.
Am pus o lipie, apoi felii de mozzarella, alta lipie si le-am pus in foaie de copt umezita si le-am pus in tigaie si le-am întors o data cat sa se topească putin mozzarella. Am procedat asa pentru ca nu am vrut sa se întărească lipiile ca sa le poate mânca bebe.
Le-am taiat in triunghiuri si gata.
Copilul a fost foarte încântat. A fost prima oara cand a mâncat mozzarella.

Pofta buna!