INGREDIENTE (2-3 portii)

200g ficatei de pasare
130g miez de paine (am folosit paine integrala de casa)
250mL lapte
3 oua
3 catei usturoi (sau in functie de preferinte)
o ceapa mica
patrunjel tocat

MOD DE PREPARARE

Fierbem ficateii in apa, 30 de minute contorizate din momentul in care apa incepe sa fiarba. Indepartam spuma cu o paleta de fiecare data cand se strange. Cand sunt gata fierti, ii scoatem pe o farfurie si ii pasam cu blenderul vertical astfel incat sa obtinem o pasta.

Usturoiul si ceapa le dam pe razatoarea mica. Miezul de paine il punem la inmuiat in lapte.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Intr-un bol punem pasta de ficatei, usturoiul, ceapa, galbenusurile, patrunjelul si miezul de paine bine scurs de lapte. Mixam totul si vom obtinem o crema.

Adaugam peste crema si albusurile spuma amestecand cu miscari largi de jos in sus.

Umplem forme ceramice unse cu unt cu compozitie. Eu am pus intr-un vas ramequin mic si unul mare. Puteti pune si intr-un singur vas de yena uns cu unt.

Bagam vasele in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 45 de minute.

Cand il scoatem din cuptor se va lasa.

Se serveste cu furculita fiind usor moale alaturi de un PIURE DE LEGUME.

Pofta buna!