INGREDIENTE

200g ficatei de pasare
130g miez de paine (am folosit paine integrala de casa)
250mL lapte
3 oua
3 catei usturoi (sau in functie de preferinte)
o ceapa mica
patrunjel tocat

MOD DE PREPARARE

Fierbem ficateii in apa, 30 de minute contorizate din momentul in care apa incepe sa fiarba. Indepartam spuma cu o paleta de fiecare data cand se strange. Cand sunt gata fierti, ii scoatem pe o farfurie si ii pasam cu blenderul vertical astfel incat sa obtinem o pasta.

Usturoiul si ceapa le dam pe razatoarea mica. Miezul de paine il punem la inmuiat in lapte.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Intr-un bol punem pasta de ficatei, usturoiul, ceapa, galbenusurile, patrunjelul si miezul de paine bine scurs de lapte. Mixam totul si vom obtinem o crema. Adaugam peste crema si albusurile spuma amestecand cu miscari largi de jos in sus.

Umplem forme ceramice unse cu unt cu compozitie. Eu am pus intr-un vas ramequin mic si unul mare. Puteti pune si intr-un singur vas de yena uns cu unt.

Bagam vasele in cuptor, setam 180 grade C si lasam pentru 45 de minute.

Cand il scoatem din cuptor se va lasa. Se serveste cu furculita fiind usor moale. Pofta buna!