INGREDIENTE

carne de pui (eu am folosit câteva aripioare)
4-5 linguri de roșii taiate in suc propriu/ roșii proaspete
1 legătura usturoi verde
1 legătura ceapa verde
piper proaspăt macinat
boia de ardei dulce
un praf de cimbru
pătrunjel proaspăt
leuștean proaspăt- un ingredient important care da un gust deosebit.

MOD DE PREPARARE

Spălam bine aripioarele, le tăiem in trei (la fiecare încheietura) și păstram doar părțile mai mari; vârfurile le păstram pentru stoc de pui.

Punem aripioarele intr-un vas termorezistent, le asezonam cu boia, cimbru, piper și le stropim cu un pic de ulei. Le băgăm la cuptor pana se înmoaie puțin, nu trebuie sa fie neaparat rumene.


Între timp, tăiem ceapa și usturoiul (nu prea marunt) și le punem intr-o crăticioară pe foc, in care punem puțin ulei și apa ca sa se înăbușe. Când se înmoaie, punem și roșiile, pătrunjel și leuștean, mai adăugăm apa și lăsam sa fiarbă 10 minute.

Când aripioarele sunt aproape gata , punem sosul de pe foc peste ele și mai băgăm puțin la cuptor pana când carnea este făcută suficient.

Când scoatem vasul din cuptor mai adăugăm verdeata.

Foarte bun! Se poate servi simplu sau cu piure de cartofi.

Pofta buna!

loading...