INGREDIENTE

Aluat:
280 g faina
190 ml lapte rece (Eu am pus vegetal)
80g unt rece
5 g praf de copt bio

Umplutura:
3 linguri magiun de casa

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt, apoi punem untul taiat bucati mici.


Incorporam untul cu degetele in faina pana obtinem o consistenta asemenea pesmetului ud.

Turnam laptele rece treptat si framantam cu mana aluatul pana devine omogen
(la nevoie mai adaugam putina faina ).

Punem aluatul in folie de plastic alimentara si il dam la congelator pentru 10 minute. Intindem aluatul pe blatul infainat sub forma unui dreptunghi (ca in imagini). Ungem jumatate de dreptunghi cu cele 3 linguri de magiun, apoi aducem peste ea jumatatea cealalta.

Taiem cu o rola sau un cutit 10 fasii late de cca 2cm. Rasucim fasiile la capete pana obtinem spirale si le punem in tava pe hartie de copt. Coacem spiralele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 27 -30 minute.

Se pot umple si cu nuci sau cu ce doriti. Delicioase!