INGREDIENTE

1 sfecla mica/medie
20-25 g unt
50 ml lapte
50 g piept de pui ( aproximativ; ajustati in functie de varsta)
3-4 fire marar
4-5 frunze de patrunjel
1 lingurita cu varf faina de orez

 

MOD DE PREPARARE

Sfecla am pus-o la copt la cuptor ( cu coaja, in hartie de copt) si am tinut-o pana a intrat furculita cu usurinta in ea.

Puiul l-am fiert bine in 2 ape.

Apoi am blenduit fin sfecla curatata cu un varf de lingurita de unt si 10-15 ml lapte.

O puneti intr-un vas si apoi preparati bachamelul astfel: puneti untul si faina la foc mic, si cand s-au legat turnati restul de lapte si amestecati pana se ingroasa usor. Stingeti focul, adaugati verdeata si puiul taiate marunt, si puneti sosul peste piure si dati 15- 20 minute la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie.

Pofta buna!