INGREDIENTE
Carne de pui (am pus şi piept şi pulpă superioară)
Foi de viţă de vie (congelate, am folosit eu)
2 cubuleţe de pastă de aguridă congelată
Orez (în funcţie de cantitatea de carne, se pun 100 g orez la 1 kg de carne)
Ceapă (după preferinţe, cu cât este ceapă mai multă cu atât sunt mai dulci)
Condimente după gust: cimbru, boia dulce, foaie de dafin, mărar prospăt.
Bulion făcut în casă


MOD DE PREPARARE
Am tocat carnea şi am amestecat împreună cu condimentele (se pot adăuga/scoate după gust), ceapa tocată mărunt şi orezul.
Am împăturit sarmalele în foile de viţă de vie şi le-am pus într-o formă de ceramică. Am pus peste ele apă, bulion şi o foaie de dafin şi am introdus la cuptor la 180 oC. Spre final am adăugat cele două cuburi de pastă de aguridă congelată).
La final am adăugat mărar proaspăt şi am servit cu mămăligă!
Poftă bună!