INGREDIENTE
50 gr piept de curcan fiert
3 linguri de orez integral ( gatit, fiert)
1 rosie
3 fire ceapa verde
1/2 lingurita de cimbru
1/4 legatura de marar
3 frunze mari de stevie
3 linguri de ulei
70 gr de iaurt


MOD DE PREPARARE
Am pus rosia intr-un vas la cuptor cu putina apa pentru 30 minute la 180 gr. I-am scos pielita si am blenduit-o impreuna cu ceapa, curcanul, mararul,cimbru si o lingura de ulei. Stevia am oparit-o 2 minute si am pus 2 frunze jos si pe lateralul vasului ( 10×10 cm am folosit eu). Am amestecat compozita cu orezul si am turnat peste stevie. Am pus si a treia frunza drept capac/invelis si am turnat restul de ulei. Am bagat sarmaluta la cuptor pentru 45 minute la 180 gr. Dupa ce s-a racit putin am servit cu iaurt. Pofta buna!
PS: puteti infasura individual in cele 3 frunze de stevie sa realizati 3 sarmalute. Gustul este foarte asemanator cu cele in foi de vita.