INGREDIENTE

Saratele:
4 cartofi medii
50g cascaval ras
2 fire de patrunjel
1 ou
piper
făina alba de grau (aproximativ 100g – in functie de marimea oului si a cartofilor, putem pune mai multa sau mai putina)
1 ou pentru uns
susan sau parmezan (optional)

Sos:
2 catei de usturoi dati pe razatoare
50mL apa
50g cașcaval ras
1 lingura de smântână
1 linguriță de faina alba de grau
piper

MOD DE PREPARARE

Saratele:

Fierbem cartofii curatati si tăiați cubulete pentru 30 minute sau pana intra furculita usor in ei.

Pasam cartofii cu furculita astfel incat sa obtinem un piure. Adaugam oul, cascavalul ras, patrunjelul tocat, piperul si făina treptat si framantam pana obținem un aluat usor lipicios dar care poate fi întins.

Presaram faina pe blatul de lucru si întindem aluatul in foaie groasa de aproximativ 2mm grosime. Tăiem în forma de pătrat aluatul intins obținut, il taiem in doua, apoi fiecare parte o taiem fasii late de aproximativ 1 cm sau in functie de preferinte.

Punem in tava fasiile, le ungem cu ou și presaram susan sau parmezan.
Bagam la cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 minute sau pana se rumenesc frumos.

Sosul:

Punem apa intr-o craticioara impreuna cu cateii de usturoi dati pe razatoare. Lasam la inabusit la foc mic aproximativ 2 minute, apoi adaugam faina si amestecam bine cu un tel. Integram si cascavalul ras, amestecand incontinuu si mentinand pe foc inca 1 minut.
Oprim focul, adaugam smantana si piperul si amestecam bine. Gata si sosul!

Pofta bună!