INGREDIENTE
500 g faina
200 g untura
2 oua (unul pentru uns)
1 plic drojdie uscata (7 gr)
50 ml lapte
1 lingurița zahar (optional)
100 ml lapte batut
100-150 gr telemea


MOD DE PREPARARE
Drojdia o dizvolv in laptele cald impreuna cu o lingurita de zahar.
Intr-un castron amestec faina cu untura pana obtin o compozitie nisipoasa, dupa care adaug oul. Dupa ce le-am incorporat adaug drojdia dizolvata. Adaug laptele batut si framant pana aluatul e legat (dar sa nu se intareasca) si il las la dospit 40-45 de minute.
Dupa ce a dospit aluatul adaug telemea rasa si framant cat sa se incoporeze. Pudrez blatul de lucru cu faina si intind aluatul intr-o foaie nu prea subtire, decupez saratelele si le asez in tava pe foaie de copt, dupa care le ung cu ou batut si presar telemea rasa. Le bag la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Pofta buna.