INGREDIENTE

300g conopida
2 oua fierte
2 catei de usturoi
2 linguri de smântâna
4 linguri de ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Desfacem conopida in buchetele si o punem la fiert pentru aproximativ 15 minute sau pana intra furculita usor in ea. Cand este gata, o punem intr-o strecuratoare si o lasam putin la scurs, apoi o pasam cu furculita.

Usturoiul il dam pe razatoarea mica.


Taiem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le taiem cubulete.

Intr-un bol mixam galbenusurile pasate cu smantana pana se omogenizeaza. Incepem sa adaugam si cate o lingura de ulei de masline, mixand continuu pana se incorporeaza. Peste aceasta compozitie adaugam conopida pasata, usturoiul si albusurile cubulete si amestecam cu o spatula.

Gata delicioasa salata! Deasupra am presarat marar. O salata ideala pentru micul dejun care merge de minune cu paine de casa.

Pofta mare!