Gatim impreuna astazi niste rulouri savuroase din piept de pui umplute cu legume?

O reteta noua dar simplu de preparat in care am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE

1 piept de pui de la Poulet Jaune fermier d’Auvergne
1 ou
1 morcov mic
1 ceapa mica
1 dovlecel (aprox 250g)
2 linguri ulei

Pentru sos:
20g faina
20g unt
250mL lapte

MOD DE PREPARARE

Tocam ceapa marunt. Morcovul il dam pe razatoarea fina. Separat, dovlecelul cu tot cu coaja il dam pe razatoarea mare.
Punem ceapa si morcovul la inabusit cu uleiul si jumatate de pahar de apa. Lasam la foc mic pana scade apa. Adaugam si dovlecelul si inca o jumatate de pahar cu apa.
Lasam din nou la foc mic amestecand din cand in cand pana ce apa scade de tot si legumele devin moi si cremoase.

Puiul decongelat in prealabil in frigider il transam si scoatem pieptul. Cu restul puiului putem face o CIORBA DE PUI CU PORUMB.
Taiem fiecare bucata de piept in patru pe latime. Muschiuletul il lasam intreg.
Punem bucatile de piept pe un tocator de lemn si le acoperim cu folie de plastic apoi le batem usor sa le intindem.
Pe fiecare bucata de pui punem cam o lingura de legume si rulam usor, nu strans, ci doar cat sa acoperim legumele.

Punem rulourile intr-un vas mediu yena sau ceramic iar peste ele repartizam oul batut.

Sosul:
Punem untul la topit iar cand este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam bine cu un tel. Trebuie sa obtinem o coca ce se desprinde de pe marginile oalei. Atunci incepem sa adaugam laptele, putin cate putin amestecand incontinuu. Cand am terminat de adaugat si laptele mai lasam la fiert aproximativ 2 minute amestecand incontinuu.

Turnam sosul deasupra rulourilor incercand sa le acoperim in totalitate.

Bagam vasul la cuptor setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 45 de minute.

Extraordinar de bune! Puteti servi cu sos de rosii sau un piure.

Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!