INGREDIENTE

Ingrediente rulouri:
8 linguri ulei
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
2 oua
un plic amoniac
500-600g făina

Ingrediente crema de vanilie:
6 gălbenușuri
600ml lapte
100g zahăr
4 linguri făina
4 linguri amidon
vanilie
1 pachet unt

MOD DE PREPARARE

Am pus pe foc uleiul cu laptele si zaharul pana se topește acesta. Am lasat la răcit si am adaugat ouăle cat laptele era inca putin călduț, pe rând, amestecând după fiecare; urmează amoniacul stins cu oțet si apoi făina; trebuie sa rezulte un aluat ușor de modelat. Am împartit coca in 3-4 bucăți, am întins fiecare bucata si am taiat fasii; am rulat pe forme, am uns cu ou si am dat la cuptor aproximativ  15min, pana se rumenesc usor.

Am pus putin  pe foc laptele cu vanilia. Intr-un bol am amestecat gălbenușurile cu zaharul pana la omogenizare, apoi am adaugat făina si amidonul, amestecând. Am turnat laptele in fir subțire peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a nu ramane cocoloașe. Am transferat conținutul in oala unde a fiert laptele si am pus pe foc mic, amestecând pentru a nu se prinde crema de fund; in aprox 5 min ar trebui sa se îngroașe. Când se ia de pe foc se lipește folie deasupra pentru a nu face crusta. Când se răcește se adauga un pachet de unt si se mixează pana la omogenizare.

Pentru a obține crema de ciocolata, la final se adauga o ciocolata topita, ușor călduță si se omogenizează.