INGREDIENTE

Omleta
6 oua
1 lingura pesmet
50g cascaval ras
Piper (optional)

Umplutura
650g cartofi
O lingurita patrunjel uscat sau proaspat tocat
200g mozzarella fresca
1 lingura branza (ricotta, de casa, tartinabila) – optional

Pentru uns
O lingura ulei de masline
Putin pesmet

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput ne vom ocupa de umplutura.

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii gatim la abur sau ii fierbem. Cartofii fierti ii pasam astfel incat sa obtinem un piure pe care il amestecam cu patrunjelul si branza.

Mozzarella fresca o vom taia felii subtiri.


Batem ouale impreuna cu pesmetul, cascavalul ras si piperul. Folosim o forma din silicon cu dimensiunile de 23x33cm in care varsam compozitia. Daca nu avem forma din silicon, vom folosi o tava cu aceleasi dimensiuni sau putin mai mare in care vom pune hartie de copt.
Coacem omleta la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca putin.

Cand omleta este gata, o rasturnam usor pe o hartie de copt iar cu mainile umezite intindem piureul de cartofi. Peste piure punem feliile de mozzarella.

Rulam usor si mutam cu grija intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt.

Ungem ruloul cu ulei de masline si presaram pesmet.

Bagam din nou la cuptor, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana vedem ca se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca putin in forma apoi putem scoate ruloul si il putem felia.

Nemaipomenit pentru cina alaturi de salata preferata. Pofta mare!