INGREDIENTE

350 ml lapte
3 linguri jumatate gris
3 linguri fulgi cocos
1 varf cutit seminte de vanilie
o mana nuci pisate
400 grame biscuiti simpli (de casa)
2 linguri carob
40 g unt
1 lingura sirop artar
120 ml apa
1banana mica coapta

MOD DE PREPARARE

Punem laptele la fiert cu semintele de vanilie si cand incepe sa fiarba adaugam grisul si amestecam pana se ingroasa, apoi oprim focul. Adaugam fulgii de cocos, nuca si banana pasata. Racim compozitia pentru 5 minute. Pe o hartie de copt intindem compozitia de gris si o rulam sub forma unui baton. Strangem batonul la capete si-l dam la frigider.


Maruntim cele 400 grame de biscuiti la robot sau blender. Punem pe foc apa impreuna cu siropul de artar si carobul pana cand topim siropul.
Oprim focul apoi adaugam untul si amestecam.
Turnam siropul peste biscuitii maruntiti amestecand bine.

Intindem o alta foaie de copt pe care asezam compozitia de biscuiti sub forma unui dreptunghi. Scoatem batonul de gris de la frigider. Il asezam peste blatul de biscuiti si rulam usor.

Strangem la capete si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem si servim la temperatura camerei.

Pofta buna!