INGREDIENTE
400g faina alba de grau tip 000
150 ml apa
50 ml ulei de masline
1 pliculet drojdie uscata (7g)
300g spanac congelat
1 ou
2 catei de usturoi
1 ou pentru uns

MOD DE PREPARARE

Amestecam apa cu uleiul si dizolvam drojdia.

Incepem si adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat destul de tare. In functie de tipul fainii este posibil sa va intre mai mult mai sau putin. Lasam deoparte pana ne ocupam de spanac. Nu-l lasam la dospit.

Spanacul congelat il punem in apa fiarta sa se decongeleze, apoi il scurgem foarte bine si il tocam daca nu este deja tocat.

Amestecam spanacul tocat cu oul.

Intindem aluatul cu o grosime de 0.5cm, intindem peste aluatul spanacul si rulam usor.

Punem rulada in tava pe hartie de copt si o crestam putin, apoi o ungem cu ou batut.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste.

Cand scoatem rulada de la cuptor e crocanta, dar dupa cateva ore devine pufoasa.

Pofta buna!