INGREDIENTE

4 oua
100 g faina
40 g carob
zahar sau indulcitor dupa gusturile fiecaruia
o lingurita pudra de vanilie (optional)
putin gem fara zahar
4 portocale mai mici

MOD DE PREPARARE

Am pregatit blatul in felul urmator:
Am mixat ouale cu zaharul pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat faina, carobul si vanilia cernute si am continuat sa mixez cu viteza mica. Am tapetat cu hartie de copt o tava de 35×35cm si am pus compozitia inauntru. Am incalzit cuptorul la 180 grade C si am copt pentru aproximativ 12 min (se face testul scobitorii-nu trebuie coapta prea mult pentru ca se va rupe cand o rulati).

Dupa ce am scos blatul din cuptor l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie (impreuna cu hartia de copt), am dezlipit hartia de copt si am rulat incet cu prosopul. L-am lasat asa rulat in prosop pana s-a racit.

Intre timp am curatat potocalele de coaja si de partea alba (cu cutitul) si le-am pus pe hartie absorbanta.

Dupa ce s-a racit blatul rulat, l-am desfacut incet, l-am luat de pe prosop si l-am pus pe folie alimentara. L-am uns cu putin gem, am asezat portocalele in rand si l-am rulat impreuna cu folia alimentara dandu-i forma de caramea (am strans bine folia alimentara in timp ce am rulat). Rulada trebuie bagata la frigider pentru minimum 2 ore.

Pofta buna!