INGREDIENTE

300 g faina
150 g unt
100 mL lapte
100 g dovleac congelat (cubulete, pregatit in prealabil la abur)
250 g dovleac ras (congelat, inabusit in prealabil)
Seminte de dovleac
Scortisoara
7 g praf de copt bio
Un galbenus de ou
Pudra de vanilie


MOD DE PREPARARE

Am pus cubulete de unt la temperatura camerei peste faina amestecata cu praful de copt si am format un aluat nisipos apoi am adaugat laptele in care am blenduit cubulete de dovleac formand un aluat omogen pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora (arata ca in imaginea din josul paginii)!
Am decongelat lent in frigider peste noapte o punga cu dovleac inabusit in suc propriu si putin unt inainte de congelare peste care am adaugat scortisoara, pudra de vanilie si l-am folosit pe post de umplutura pentru a umple aluatul din frigider. Daca va ramane aluat se poate congela.
Era foarte dulce si nu a fost nevoie de alt indulcitor.
Am format rulada (2) si am uns suprafata cu galbenus de ou iar deasupra am presarat seminte de dovleac. Am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana s-a rumenit!
Pofta buna!