INGREDIENTE

Pentru BLAT
100 de grame de făina albă de grau
60 ml apa
100 g unt (puteți pune si mai putin) la temperatura camerei
Am ales sa fac un aluat foietaj, dar puteți face si aluat fraged pentru tarte

Pentru UMPLUTURA
3 oua medii
2 linguri mari cu varf de brânza proaspăta de vaci sau branza de casa/ricotta
2 linguri mari de iaurt (sau smântâna)
1/2 ardei roșu
10 ciupercuțe mititele
1 ceapa verde (sau uscata daca nu aveti verde)
3 buchetele de spanac ( nu legături) – sau 3 cuburi spanac congelat
cateva fire de patrunjel

MOD DE PREPARARE:

BLATUL din aluat foietaj l-am facut asa:
Am amestecat făina cu apa si apoi am framantat putin. Am băgat la frigider cam 15 minute.

Am scos aluatul si l-am întins putin cu mana si l-am lasat mai gros la mijloc, am pus untul facut bila in mijloc, apoi l-am acoperit bine cu marginile aluatului. Am întins usor cu un sucitor si am împăturit in trei. Am întors la 90 de grade aluatul si am repetat operațiunea dinainte. Am băgat la frigider 20 de minute, am scos si am facut înca doua întinderi si împăturiri.

Am băgat la frigider si dupa alte 20 de minute, am repetat iar operațiunea. Am băgat la frigider din nou si l-am lasat pana a doua zi. Daca nu il folosiți curând, il puteți păstra la congelator.

Eu am facut tarta a doua zi , asa ca am întins aluatul si am decupat o forma cat mai rotundă, am pus in tava si am lasat si pe margini aluat. Am înțepat din loc in loc cu furculița.

Langa margini am pus de jur împrejur niste hartie de copt asa mototolita ca sa nu se lase. Puteți face si fara margini.
Am copt blatul cam 15 minute

Din resturile rămase ,am facut cateva floricele.

Intre timp, am facut UMPLUTURA:
Prima oara am curățat ciupercile si le-am taiat marunt. La fel si ardeiul si ceapa. Le-am pus pe toate intr-o crăticioară la călit in apa cu putin ulei de masline. Am lasat sa se faca pana a scăzut apa.
Spanacul l-am opărit, l-am stors si l-am tocat marunt.

Ouale întregi le-am amestecat cu brânza, iaurtul, verdeata. Am adăugat si legumele călite si spanacul si am amestecat. Dupa cele 15 minute, am pus compoziția peste blat (am luat hârtia de corp de langa margini inainte) , am pus si floricelele pe margine si am lasat la cuptor la 170-180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie cam 40-50 de minute pana s-a rumenit putin. O sa va dați seama cand este gata pentru ca se încheagă bine compozitia si se vede pe margini ca este coaptă.

Cand am scos-o din cuptor, am presarat ceapa verde si patrunjel.

Pe noi ne-a dat pe spate. Pe felia de prezentare (pe care am mâncat-o eu asa infierbântata) am pus o lingura de iaurt
Super delicioasa!

Pofta buna!