Acest sos pe cat de simplu, pe atat de gustos si potrivit oricarui tip de carne.
Puteti opta pentru piept, sau aripioare, sau de ce nu chiar pentru curcan sau vita.
Eu am ales pulpele de pui de data aceasta.

INGREDIENTE (4 portii)

4 pulpe de pui (superioare)
4 ardei kapia (se pot folosi si congelati)
2 cepe
2 catei de usturoi
1 praf de cimbru
1 lingurita de boia dulce
100 g bulgur
alte condimente pentru gust
ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Am pus la fiert bulgurul cu ardeiul si ceapa (circa 500 ml apa)

Dupa ce a dat in clocot, am oprit si am acoperit 10 minute.

Am pus in blender ardeiul, ceapa, usturoiul, condimentele si uleiul.
Am pus circa 3 linguri de ulei.

Am obtinut un sos fin pe care l-am turnat intr-un vas peste pulpe.

Am turnat si bulgurul cu tot cu zeama in care a fiert.

Daca doriti un preparat mai scazut, fara sos, usor mai uscat si legat, scurgeti bulgurul.

Am amestecat si am bagat la cuptor in vas acoperit pentru circa o ora la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Se poate servi cu marar sau patrunjel proaspat, sau cu smantana deasupra.

Pofta buna!