Am pregatit pentru astazi o reteta noua si savuroasa cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne: pui la cuptor cu galusti si sos de rosii, pe care va invit sa nu o ratati!

Puiul Poulet jaune de la Edenia este alegere o foarte sanatoasa cu un gust inconfundabil de pui de tara!
Il folosesc cu drag in retetele Flaveur cu pui pentru ca are un gust extraordinar in absolut toate preparatele!

INGREDIENTE

1 pui Poulet jaune d’Auvergne de la Edenia
400g piure de rosii (sau sos de rosii, rosii proaspete taiate bucati)
2 cepe
2-3 catei usturoi (sau in functie de preferinte
3-4 linguri ulei de masline
condimente in functie de preferinte (eu am pus ierburi de Provence)

Pentru galusti:
100g faina + 50g
2 oua
75mL lapte
75mL apa
35g unt

MOD DE PREPARARE

Vom incepe cu prepararea galustilor.

Intr-o craticioara punem laptele, apa si untul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam faina toata odata (cele 100g) si amestecam energic. Lasam pe foc pana obtinem o compozitie groasa care se dezlipeste de peretii craticioarei.

Luam craticioara de pe foc si adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare (cu mixerul) pana obtinem o crema fina.

Punem cele 50g de faina intr-o farfurie. Luam din crema cate o lingura si punem peste faina. Rulam o data galusca prin faina si o transferam pe alta farfurie infainata. Manevram usor galustile pentru ca sunt foarte moi.


Dupa ce am terminat de modelat toate galustile, acoperim farfuria cu folie de plastic si o bagam la frigider pentru o ora.

Punem apa intr-o oala mare si adaugam galustile direct din frigider atunci cand apa incepe sa fiarba. Cand galustile se ridica la suprafata, le mai lasam 1 minut si le scoatem cu o paleta pe o farfurie.

Transam puiul si il taiem in bucati. Punem puiul intr-o tava (am folosit de yena), adaugam uleiul, condimentele si un pahar cu apa. Bagam tava la cuptor la 180 grade C pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, scoatem tava, adaugam piureul de rosii, ceapa si usturoiul tocate si completam cu apa in functie de cat de mult sos dorim. Amestecam usor apoi peste sos adaugam si galustile. Bagam din nou tava la cuptor si lasam pentru inca 40 de minute.

Delicios! Pofta mare!

Va recomand sa folositi puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!

Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/pui-edenia/.