Am inceput cu pui cu smantana si ciuperci si astazi va propun o noua reteta delicioasa de pui cu sos de rosii si masline.
Pentru ca am descoperit de curand puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, mi-am propus sa va prezint cele mai savuroase retete cu carne de pui.

Puii de la Edenia sunt o alegere foarte sanatoasa pentru ca sunt crescuti fara antibiotice in mod traditional liber si cu o alimentatie 100% vegetala. Au un gust inconfundabil de pui de tara!

INGREDIENTE (6-7 portii)

1 pui Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
300mL suc de rosii (rosii mixate la blender)
200g masline tocate nesarate
1 ardei kapia
2 cepe rosii
1 morcov
patrunjel si rozmarin sau alte condimente in functie de preferinte
3 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Transam puiul Poulet jaune de la Edenia pentru a ii scoate pulpele si aripile. Puteti folosi si restul puiului daca doriti sa faceti cantitate mai mare.

Taiem pulpele in doua si le putem la fiert impreuna cu aripile pentru 45 de minute. Puiul poate fi gatit foarte bine si la cuptor.

Cat puiul fierbe ne ocupam de sos. Tocam marunt legumele la tocatorul electric sau le dam pe razatoare.

Intr-o cratita punem legumele la inabusit cu uleiul de masline si un pahar de apa. Vom adauga apa din cand in cand pana se inmoaie bine legumele.

Peste legumele inabusite adaugam sosul de rosii, maslinele, bucatile de pui si rozmarinul si mai lasam pe foc 5 minute.

Luam de pe foc si adaugam si patrunjelul.

Noi am servit cu mamaliguta! Merge foarte bine si cu un piure de cartofi!

Un pranz delicios! Pofta buna!

Poulet jaune Fermier d’Auvergne este un pui crescut in Franta si a carui calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.
Puiul Poulet jaune de la Edenia il gasiti in aproape toate supermarketurile mari din tara, momentan in Selgros, Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image si Kaufland.

Va invit cu toata increderea sa il descoperiti si sa il folositi in preparatele Flaveur!