Va invit sa gatim impreuna o reteta noua si savuroasa de pui cu cartofi dulce si lapte!

Am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE (4-5 portii)

1 Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
3 cartofi dulci mari
2 cepe rosii (sau albe)
3 linguri ulei de masline
1 pahar lapte
2 linguri rase amidon de porumb
condimente dupa gust: usturoi, patrunjel, cimbru, boia dulce de ardei

MOD DE PREPARARE

Puiul decongelat in prealabil in frigider il transam si folosim din el ce dorim. Eu am folosit pulpele si pieptul. Restul poate fi folosi la o supa.

Taiem pulpele in doua, iar pieptul dezosat il taiem in 3-4 bucati.

Ceapa o tocam marunt iar cartofii dulci ii curatam si ii taiem cubulete.

Acum vom lua o oala mai intinsa si vom pune ceapa taiata, uleiul si un pahar de apa. Lasam la foc mic pana scade apa si ceapa se inmoaie. Adaugam peste ceapa bucatile de pui, usturoiul, cimbru, boia si punem apa astfel incat sa acopere puiul. Lasam sa fiarba pentru 30 de minute la foc mic.

Dupa 30 de minute adaugam si cartofii dulci si din nou punem pana la nivelul cartofilor.

Lasam din nou sa fiarba 30 de minute. In ultimele 5 minute adaugam laptele in care am dizolvat amidonul si amestecam usor in cratita pana se ingroasa putin, aproximativ 2 minute.

Presaram patrunjel, amestecam din nou si gata, un pranz delicios! Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!