Am zis sa mai fac si altceva in afara de SALEURILE CU BRANZA SI MARAR, de care sincer, nu ma mai satur, dar imi plac si noutatile.

INGREDIENTE
100 gr unt
200 gr branza
15 gr drojdie proaspata
2 linguri apa calda/ lapte cald
250 gr faina…dar daca mai „cere”ai puneti inca 1-2 maini
susan sau altceva pentru decor


MOD DE PREPARARE
Totul la temperatura camerei.
Untul sa fie moale, moale.
Cerneti intr-un vas faina.
Faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia faramitata si turnati apa/ laptele.
Amestecati usor drojdia.
Lasati 10 minute sa creasca apoi puneti untul si branza.
Amestecati bine.
Cand se desprinde de degete si este totusi moale, aluatul este tocmai bun.
Lasati-l acoperit, intr-un loc ferit si calduros 60 minute.
Impartiti in 2, pudrati masa, intindeti foaia de 0.5- 0.8 cm, si decupati.
In spitirul sarbatorilor am optat pentru braduti.
Puneti pe hartie de copt „saratelele” si bagati tava la 170-180 gr pana se rumenesc usor.
Circa 20-25 minute.
Repetati si cu restul aluatului.
Pofta buna!