INGREDIENTE

1 prepelita
1 bucata de dovleac
2 catei de usturoi
1/2 portocala
1 praf de cimbru
1 praf boia dulce
1 ardei capia copt
1 catel de usturoi
un strop de zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:

Am spalat prepelița, am taiat pieptul pe lung, l-am depărtat si am pus-o intr-un vas de yena cu fata in jos.

Am asezonat cu cimbru, boia si usturoiul taiat feliuțe. Am pus zeama de la portocala, foarte putina apa si putin ulei de măsline. Am acoperit vasul si am băgat la cuptor pana cand a fost aproape gata carnea, moment in care am adăugat si dovleacul tocat bucatele.


Am pus capacul la loc si am lasat sa se înmoaie dovleacul. La final am luat capacul si am mai lasat putin cat sa prindă culoare prepelița.

Ardeiul l-am taiat fasii si am pus peste el usturoiul feliuțe si putina zeama de lamaie. Cand l-am servit am scos usturoiul.

Pe farfurie am pus dovleac cu putin sos, jumătate de prepelița, ardei si patrunjel proaspăt.

Copilul a mâncat pe nerăsuflate. A fost in stare sa muste si din oase!

Pofta buna!!!