INGREDIENTE

1 mar mic
1 iaurt 140 g
1 ou
150 g faina ( dintre care 25 g faina hrisca)
2 linguri de ulei de masline
1 mana de stafide
2 lingurite praf de copt bio (rase)
1 lingurita sirop de artar (optional)
Putin unt pentru uns

 

MOD DE PREPARARE

Am batut bine oul cu siropul si iaurtul.

Am adaugat in ploaie faina, praful de copt si apoi uleiul.

Am pus intr-o forma hartie de copt, am pus marul decojit si taiat feliute subtiri (una langa alta) pe tot fundul vasului.

Am presarat stafide si am turnat aluatul. Am dat la copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit, aproximativ 30 de minute.

Am scos-o din cuptor si am acoperit-o 15 minute cu un prosopel.

Apoi am rasturnat-o si scos hartia. Se poate servi cu gem, cu nuci, migdale etc.

Pofta buna!