Daca va plac prajiturile insiropate, aromate si foarte simple, aceasta e alegerea potrivita.

INGREDIENTE
500 g capsuni
Blat:
5 oua
5 linguri faina
3 linguri de zahar
Sirop:
100 ml apa
100 g unt
100 g zahar

MOD DE PREPARARE


Se pune apa pe foc si se adauga untul si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se lasa la racit.
Pe fundul unui vas se aseaza capsunile taiate cum doriti (ale mele erau cam moi si nu le-am putut aranja in vreun fel).
Se mixeaza albusurile spuma si cand se formeaza moturi se adauga pe rand cele 3 linguri de zahar. Se bate bine spuma dupa fiecare lingura.
Se adauga pe rand galbenusurile si se pune faina in ploaie reducand la minim viteza mixerului.
Se pune siropul peste capsuni si deasupra spuma de oua cu faina.
Se da la copt pana trece testul scobitorii si se rumeste frumos.
Se mai lasa in cuptor un sfert de ora dupa care se aseaza deasupra o tava mai mare si se rastoarna, dar nu se ridica vasul cu prajitura, ci se mai lasa un sfert de ora ca sa se aseze bine si sa se absoarba bine siropul in blat.
A fost devorata rapid! 🙂
Pofta buna!

Alte precizari
Eu am folosit o tava mare (de friptura) si nu a iesit f inalta prajitura, ar fi fost ok o tava ca cea de tort de 24 cm diametrul ca arate mai bine!

loading...