INGREDIENTE

4 felii de ananas (proaspat sau la cutie) + 3 felii de ananas pentru suc daca folositi proaspat.
90g faina alba de grau
3 oua
O lingura zahar + o lingura apa (optional)
*O lingurita de zahar optional sau in functie de preferinte
O lingurita praf de copt
Pudra naturala de vanilie (optional)

MOD DE PREPARARE

Am folosit o forma rotunda de silicon cu diametrul de 21 cm.

Intr-o craticioara punem pe foc lingura de zahar si lingura de apa, amestecand continuu. Lasam sa fiarba aproximativ 1 minut apoi turnam in forma de copt, incercand sa ungem bine toata suprafata.

Dupa ce am uns forma cu siropul de zahar si apa, punem feliile de ananas pe fundul formei, lasand sa se raceasca putin in timp ce noi ne ocupam de aluat.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma.

Mixam foarte bine galbenusurile cu lingurita de zahar, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si vanilia. Compozitia va fi o crema tare.

Integram si albusurile spuma folosind o spatula si amestecand usor, de jos in sus, nu amestecand ca la maioneza.. Se integreaza destul de greu pentru ca este foarte groasa compozitia cu galbenusuri.

Turnam compozitia in forma peste feliile de ananas si nivelam.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Scoatem prajitura din cuptor si imediat insiropam. Eu am stors in mana vreo 3 felii de ananas pentru ca am avut ananas proaspat. Daca aveti ananas la cutie, acela are deja sirop. Lasam apoi sa se raceasca si rasturnam pe farfurie.

A iesit o pufosenie delicioasa!