INGREDIENTE

5 ouă
*zahar optional sau in functie de preferinte
50 ml ulei de masline
140g faină alba de grau
50g carob
o linguriță pudra de vanilie (optional)
o linguriță cu vârf praf de copt
3 caise
3 curmale
puțină scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Se bat albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se bat până obținem o bezea lucioasă care nu cade din bolul mixerului dacă intoarcem bolul.

Se adaugă treptat gălbenușurile, apoi uleiul, făina, praful de copt, vanilia (oprim două trei linguri de compoziție albă) și carobul amestecând usor de sus în jos cu o spatulă pentru a nu pierde aerul din albușuri.

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt, nivalăm, punem câte o linguriță de compoziție albă, apoi peste fiecare formă de compoziție albă punem câte o jumătate de caisă. În caisă punem câte o jumătate de curmală si apoi pudrăm cu scorțișoară (doar peste caisă nu și peste comparație).

Bagam tava la cuptorul preîncălzit, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie până trece testul scobitorii!

* rezultă un pandișpan pufos, dulce-acrișor!

Pofta buna!