INGREDIENTE
4 albusuri
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 linguri ulei din samburi de struguri
5 linguri faina
1 lingura pudra de roscove
1 lingurita praf de copt bio
Cirese (din suc propriu, am folosit eu)

MOD DE PREPARARE
Am lasat ciresele intr-o strecuratoare sa se scurga bine de zeama.
Am batut albusurile spuma tare iar apoi am adaugat zaharul si am batut in continuare pana spuma devine consistenta. Am adaugat uleiul si am omogenizat mixand usor la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se pune peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus.
In tava tapetata cu hartie de copt am turnat uniform jumatate din compozitie iar in compozitia ramasa am pus pudra de roscove si am amestecat usor. Se pune in tava deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit am pus ciresele pe toata suprafata blatului si se coace prajitura la 180 grade C.


Poftă bună!