Cum imi sta in fire…am 10 idei, le mixez si fac 1.
Asa a fost si cu aceasta prajitura.
M-am apucat sa fac cheesecake, dar sirul evenimentelor m-au indrumat catre o „gustosenie” ….si nu regret deloc decizia luata!

INGREDIENTE

5 linguri fulgi de ovaz ( cu varf)
250 ml lapte
250 g mascarpone
75 g unt
1/2 ananas
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert in lapte vanilia cu fulgii de ovaz.

Fiind usor dulci si ananasul extrem de dulce, eu nu am folosit deloc zahar.

Gustati compozitia si apreciati daca este necesar adaos de zahar.


I-am lasat la umflat si racit.

Cand erau gata i-am amesrecat cu untul la temperatura camerei si mascarpone.

Am pus compozitia in forma si am presarat ananasul taiat cubulete.

Am folosit un vas de yena de circa 23 cm diametru.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute.

Am lasat-o sa se raceasca si apoi am feliat prajitura.

Pofta buna!