INGREDIENTE

1 măr
4 ouă
4 linguri de făină alba de grau
2 linguri ulei de masline
o lingura sirop de artar (optional)
vanilie pudră – optional
un praf scorțișoară Ceylon
unt pentru uns vasul sau ulei de cocos

Pentru jeleu
un pahar suc de portocale (obținut din 2-3 portocale)
1 lingură agar agar

MOD DE PREPARARE

Am curățat merele de coajă și le-am feliat subțire (eu le-am feliat în robotul de bucătărie). Am uns vasul cu unt, am așezat feliile de măr și le-am pudrat cu scorțișoară.

Am introdus tava la cuptor pentru 10 minute (la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie).

Am separat ouăle și am mixat bine albușurile. Gălbenușurile le-am amestecat cu sirop de arțar, ulei și vanilie. Le-am încorporat în albușuri, iar apoi am adăugat făina în ploaie și am continuat să amestec ușor, de jos în sus.

Am turnat aluatul peste mere și am dat din nou tava la cuptor, până când a trecut testul scobitorii.

Cât timp s-a răcit prăjitura, m-am ocupat de jeleu: am stors portocalele, iar 1/3 din suc l-am amestecat cu o lingură de agar agar până când s-a omogenizat bine. Am pus la fiert, la foc mic, pentru 1 minut, adăugând treptat și restul de suc.

Am răsturnat prăjitura și am turnat jeleul peste ea (eu am folosit capacul vasului de yenna pe post de farfurie).