INGREDIENTE
4 ouă
4 linguri cu vârf de făină albă
5 curmale
7 prune deshidratate
3 linguri nucă măcinată
3 linguri ulei de cocos
1 linguriță praf de copt bio (opțional)
1 linguriță carob (pudră de roșcove)
vanilie


MOD DE PREPARARE
Am pus curmalele și prunele la hidratat (eu le-am lăsat peste noapte), apoi le-am scurs de apă și le-am făcut pastă cu ajutorul blenderului. Ca să le pot mărunți mai ușor, am adăugat și 2 linguri de ulei de cocos. Am separat ouăle și am bătut spumă albușurile, după care am încorporat gălbenușurile unul câte unul. Am adăugat făina în ploaie, praful de copt, o lingură ulei de cocos și vanilia. Am împărțit compoziția în două, iar o parte din ea am amestecat-o cu pasta de curmale și prune și cu o linguriță de carob; pe cealaltă am lăsat-o simplă. Am turnat întai aluatul maro în tavă și am presărat nucă, apoi l-am adăugat și pe cel simplu. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, până a trecut testul scobitorii.