Pentru ca reteta de saptamana trecuta de budincute cu lapte si mere caramelizate a fost foarte bine primita si gatita, astazi va propun o noua reteta, la fel de usor de preparat si la fel de delicioasa, de prajitura de orez cu lapte.

Pentru ca am descoperit de curand laptele Zuzu Bio, mi-am propus sa va prezint cele mai savuroase retete cu lapte!

Pentru aceasta reteta am folosit exact o butelca Zuzu Bio de 1L. Voi folosi Zuzu Bio si in urmatoarele retete cu lapte si vi-l recomand cu mare drag!

INGREDIENTE

1L lapte Zuzu Bio
200g orez cu bob rotund
o lingura zahar sau sirop artar (optional)
o lingurita pudra de vanilie (optional)
2 oua
60g smantana
120g stafide

MOD DE PREPARARE

Punem stafidele in apa sa se inmoaie aproximativ 20 de minute apoi le scurgem.

Punem laptele Zuzu Bio intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vanilia la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba 25 de minute amestecand des.

Dupa cele 25 de minute vom obtine un orez cremos in care punem stafidele, amestecam si lasam la racit 10 minute.

Adaugam in orez ouale batute cu smantana si amestecam.

Punem compozitia intr-un vas din silicon sau ceramic / yena uns cu unt.

Coacem la cuptor la 180 grade C pentru 30 de minute.

Lasam la racit apoi putem scoate din forma de silicon.

O delicioasa prajitura ideala atat pentru micul dejun cat si pentru cina sau gustarica.

Pofta mare!

Zuzu Bio este noul lapte bio al Zuzu, brand-ul inovator al companiei Albalact! Este un produs de calitate, autentic si cu un ambalaj inovator, si anume butelca cu maner.

Zuzu Bio este un lapte provenit din productie ecologica din ferme atent selectionate. Este disponibil in 2 variante in functie de grasime: de 3.7% grasime si 1.5% grasime!
Este totodata laptele ca poate fi gasit la cel mai mic gramaj din intreaga piata, in butelcuta de 500 mL.

Va invit cu toata increderea sa descoperiti laptele Zuzu Bio si sa il folositi in preparatele Flaveur!