INGREDIENTE

5-6 cartofi potriviti
450g spanac congelat tocat
2 oua
250g ricotta sau branza de casa / vaci
Cascaval ras (sau emmental, gouda, mozzarella etc)

 

MOD DE PREPARARE

Gatim cartofii la abur apoi ii pasam cu furculita.

Decongelam spanacul in apa fiarta apoi il punem intr-o strecuratoare si il presam astfel incat sa iasa toata apa.

Batem ouale cu branza.


Intr-o forma din silicon cu diametrul de 24cm punem cartofii si presam cu furculita nivelandu-i. Deasupra punem stratul de spanac si nivelam astfel incat sa acoperim cartofii.

Deasupra punem ouale batute cu branza si acoperim toata suprafata.

Presaram cascaval ras si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Gata! Lasam la racit in forma apoi putem scoate pe o farfurie. O cina delicioasa! Sau pranz!

Pofta mare!