INGREDIENTE
1 cană sana
5 ouă
1/2 cană griș
1/2 cană făină albă
3 linguri stafide
7 lingurițe fulgi de cocos
100 g unt 82% grăsime
coajă bio de portocală/lămâie
2 lingurițe praf de copt bio
vanilie
3-4 linguri miere (sau alt îndulcitor)

MOD DE PREPARARE
Am pus din timp stafidele la hidratat. Am topit untul și l-am lăsat să se răcorească. Am separat ouăle și am amestecat
gălbenușurile cu sana, făină, griș, fulgii de cocos și le-am lăsat să se odihnească. Am scurs stafidele de apă și le-am tăiat pe jumătate, apoi le-am adăugat în aluat împreună cu restul ingredientelor (coaja de portocală, praful de copt, vanilia, untul).
Am mixat albușurile cu un praf de sare, iar apoi le-am încorporat ușor în aluat. Am uns tava cu unt și am turnat aluatul. Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade până a trecut testul scobitorii.


Alte precizari
Am folosit un vas yenna cu dimensiunile 30×20 cm.