INGREDIENTE

1 cană sana
5 ouă
1/2 cană griș
1/2 cană făină albă de grau
3 linguri stafide
7 lingurițe fulgi de cocos
100 g unt 82% grăsime
coajă bio de portocală/lămâie – optional
2 lingurițe praf de copt bio
un praf pudra de vanilie – optional
o lingura zahar sau sirop de artar

MOD DE PREPARARE

Am pus din timp stafidele la hidratat. Am topit untul și l-am lăsat să se răcorească. Am separat ouăle și am amestecat gălbenușurile cu sana, făină, griș, fulgii de cocos si zaharul și le-am lăsat să se odihnească.

Am scurs stafidele de apă și le-am tăiat pe jumătate, apoi le-am adăugat în aluat împreună cu restul ingredientelor (coaja de portocală, praful de copt, vanilia, untul).

Am mixat albușurile spuma, iar apoi le-am încorporat ușor în aluat. Am uns tava cu unt și am turnat aluatul. Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie până a trecut testul scobitorii, aprox 30 de minute.

Alte precizari
Am folosit un vas yenna cu dimensiunile 30×20 cm.