INGREDIENTE

1 aluat fraged (click pentru a vedea reteta)
2 ouă
1 lingură de zahăr brun (sau sirop de arțar)
125g ricotta
120g făină
O lingurita pudra de vanilie (optional)
1 linguriță praf de copt bio
60g unt topit și răcit
2 linguri de dulceață (la alegere, fără zahăr)
2 mere tăiate feliuțe mici

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput întindem o foaie de aluat fraged pe o tavă cu diametrul de 26 de centimetri și cu fundul detașabil (unsă cu unt și tapetată cu făină). Foaia de aluat să nu depășească 3-4 milimetri grosime.

Peste aluat vom întinde dulceața fără zahăr (eu am folosit de cireșe).


Decojim merele și le tăiem feliuțe mici. Le vom găti la abur pentru 10-15 minute. Când acestea s-au răcit le punem peste aluatul uns cu dulceață.

Ne ocupăm de compoziție: punem într-un bol sau blender ouăle cu zaharul, ricotta, făina, vanilia și praful de copt bio și amestecăm pentru a obține o compoziție omogenă. Ouăle nu trebuie separate sau bătute spumă. Peste compoziție turnăm și untul topit și răcit și îl încorporăm și pe acesta.

Punem această compoziție de brânză peste aluatul cu dulceață și mere și nivelăm cu o spatulă bine pentru a acoperi merele.

Bagam tava in cuptorul preîncălzit la 170 de grade C caldura sus-jos fără ventilație pentru aproximativ 35-40 de minute, până când capătă o culoare arămie. Pentru siguranță putem face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!