INGREDIENTE

3 pere
3 oua
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
140g smantana (am folosit cu 30% grasime, dar se poate si mai slaba)
90g ulei de masline pentru gatit (sau de cocos)
200g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
50g nuci macinate
Faina de cocos (optional)

MOD DE PREPARARE

Curatam perele, le taiem in jumatate si scoatem mijlocul cu semintele. Le crestam usor cu cutitul.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand smantana, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si mixam dupa fiecare.

Integram si nucile macinate amestecand cu o spatula.

Punem compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 22cm (eu am folosit din silicon), iar deasupra jumatatile de pere.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor si presaram faina de cocos daca dorim (pot fi si fulgi de cocos) si lasam prajitura sa se raceasca in forma apoi o putem scoate pe o farfurie si o putem taia.

Nemaipomenit de pufoasa si gustoasa. Pofta buna!