INGREDIENTE
Pentru blat:
4 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
4 linguri faina
1 lingura ulei
2 linguri mac
1 lingurita praf de copt
pudra de vanilie(optional)

Pentru crema:
250 g mascarpone
100 ml smantana dulce
2 linguri sirop de artar (optional)
6 linguri afine
unt cat o nuca

MOD DE PREPARARE


Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, vanilia si se adauga peste albusuri.
Se adauga faina, amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. La final se adauga macul, amestecand usor de jos in sus.
Se tapeteaza o tava(25/35) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.
Se da la cuptor la foc mediu, pentru aprox. 15/20 de minute, sau pana se rumeneste.
Intre timp mixam smantana dulce cu siropul, pana se ingroasa putin, apoi adaugam mascarponele si mai mixam putin, pana se incorporeaza si aceasta.
Intr-o craticioara punem untul si afinele. Lasam la foc mic, amestecand continu pana cand zeama afinelor se evapora si se ingroasa compozitia.
Cand blatul s- a racit il taiem in doua parti egale, punem jumatate din crema de mascarpone, apoi afinele racite, cealalta parte de crema si apoi blatul al doilea. Presaram, la final, carob peste.

Pofta buna!